Hokejbalová scéna v Devínskej Novej Vsi už pozná prvých víťazov

Hokejbalová scéna v Devínskej Novej Vsi už pozná prvých víťazov

 

S príchodom jesene sa už odohrali aj prvé hokejbalové zápasy ZHBL (Západoslovenská hokejbalová liga), ktoré otvorili novú sezónu plnú očakávaní a ambicióznych cieľov. V nedeľu 1. októbra 2017 sa na štadióne v Devínskej Novej Vsi proti sebe postavili mužstvá HBC Iepurii DNV a Roconaba Zohor.

 

Domáci rozhodli zápas v úvode

 

Stretnutie sa nieslo pre domáci tím v príjemnej atmosfére už od samého začiatku. HBC lepurii DNV nastúpil na stretnutie v kvalitnej a silnej zostave, ktorá ukázala veľkú prevahu hneď v prvej tretine zápasu. Hosťujúci tím nedal ani jeden gól a domáci napokon ukončili úvodnú tretinu s vysokým bodovým rozdielom 6:0. Slnkom zaliaty štadión prial mužstvu HBC lepurii aj v ďalšom priebehu stretnutia, ktoré napokon úplne ovládli a zápas ukončili s výsledkom 12:2.

 

Po stretnutí sme sa rozprávali s rozhodcami zápasu Marekom Královičom a Ing. Igorom Neczlim. Obaja sa zhodli na tom, že mužstvo domácich nastúpilo zápas v kvalitnej a silnej zostave, ktorá predurčila celkový priebeh stretnutia. Ich slová potvrdil aj súčasný kapitán tímu Ján Križan, ktorý ešte doplnil: „Súper málo behal a po celý čas pôsobil skôr odovzdaným dojmom“. Zostavu domácich posilnili aj juniorskí reprezentanti Slovenska a po krátkej prestávke sa do nej vrátili aj bratia Michaličkovci.

 

Vstup do novej sezóny s veľkým ambíciami

 

Kapitán tímu v rozhovore po zápase prezradil, že po uplynulých troch tretích miestach a jednom druhom, je cieľom tejto sezóny dosiahnuť až na samotný vrchol. Na otázku, prečo ešte nikdy neboli prví, odpovedal so slovami, že v tíme v minulosti chýbali skutoční srdciari, ktorí by boli dostatočne motivovaní doviesť tím až k vytúženému víťazstvu. „Cieľom pre túto sezónu je stabilizácia tímu a vyhrávať všetky zápasy, a to nielen tie ťažké. Je to dôležité pre udržanie potrebnej koncentrácie počas celej sezóny,“ dodal.

 

Letná príprava

 

Ako nám ďalej prezradili niektorí z hráčov (môžeme doplniť mená, ale neviem..:-)), mnohí z nich ani cez leto neoddychovali. Časť tímu sa v termíne od 27. – 30. júla 2017 zúčastnila na prestížnom hokejbalovom turnaji mužov v Bošanoch, na ktorom obsadili krásne tretie miesto z celkového počtu 20. zúčastnených tímov.

 

 

Týmto pozývame všetkých nadšencov hokejbalu, aby prišli podporiť tento krásny šport a vychutnali si atmosféru týchto napínavých duelov.

 

 

 

Počasie

Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed