ELEGANZA ROZTANCOVALA DEVÍNSKU

ELEGANZA ROZTANCOVALA DEVÍNSKU

 

V utorok, 24. Apríla 2018 sa v Devínskej Novej Vsi uskutočnila klubová súťaž tanečného centra Eleganza. Kultúrne zariadenie Istracentrum otvorilo dvere nadšencom spoločenského tanca a privítalo aj množstvo súťažiacich, ktorí si zmerali sily v rôznych kategóriách.

 

Jablká namiesto cukríkov

 

Program otvoril vedúci tanečného centra Ing. Milan Bačiak, ktorý sa hneď v úvode poďakoval všetkým organizátorom a sponzorom za možnosť zorganizovať toto športové podujatie, ako aj za dodané vecné ocenenia pre súťažiacich. Nezabudol pritom ani deti, ktorým rozdal namiesto tradičných sladkostí čerstvé jablká. Ako uviedol, podpora zdravého životného štýlu u detí je jednou z priorít klubu. „Aj takýmto spôsobom sa snažíme pestovať u našich zverencov zdravé stravovacie návyky,“ doplnil.

 

Keďže žiadna súťaž sa nezaobíde bez kvalifikovanej a odborne zdatnej poroty, táto nechýbala ani klubovej súťaži tanečného centra Eleganza. Členmi poroty sa stali Branislav Eliáš a Milan Bačiak. O hudobnú stránku sa prítomným výborne postaral Neel Bačiak. Deti súťažili v štyroch základných kategóriách – prípravka tanečného centra, ktorá bola rozdelená do dvoch podkategórií a sólo súťaž, ktorá prebehla v dvoch kolách.

 

Výsledky klubovej súťaže

 

prípravke sa na prvom mieste umiestnila Laura Dúbravčíková, druhú priečku obsadila Viktória Anočiová a na treťom mieste skončila Hana Georgievska. Na štvrtom a piatom mieste sa umiestnili súťažiace Lenka Majirská a Zuzana Siváčková. V kategórii Deti 1 si siahli na zlatú priečku dvojica Branislav Uhring a Klára Mikolášiková, na druhom mieste skončil Lukáš Kamenský a Ivana Kubisová, bronzovú medailu si odniesli Marcel Chlaň a Paulína Katreniaková. Nepopulárne štvrté miesto sa napokon ušlo Jakubovi Marčekovi a Viktórii Hanovej.

 

V kategórii Deti 2 sa na najvyššom poste umiestnil pár, ktorý tvorí Sean Bačiak a Michaela Špačková. Na druhom mieste za nimi skončil Marko Lachkovič a Veronika Vilémová, tretiu a štvrtú priečku obsadili sólo tanečnice Alžbeta Gargeľová a Klára Lengyelová. Posledné piate miesto sa ušlo páru, ktorý tvorí Ondrej Ryniansky a Sára Mitlohnerová. Kategórii Junior kraľoval Hugo Pavelka a Nina Liner, za ktorými nasledoval pár, ktorý tvorí Jaroslav Seleštiansky a Sofia Švecová. Na tretej priečke sa umiestnil Adrián Malý a Laura Gavorová a štvrté miesto obsadila Kristína Siváčková.

 

Seniori prekvapili

 

Keď sa povie seniori, väčšina z nás si predstaví ľudí vo vyššom veku už našich babičiek či dedkov. Tanečný šport však do tejto kategórie zaraďuje už tých z nás, ktorý majú na torte trojku a nejakým ďalším číslom. Tanečné centrum Eleganza vyučuje spoločenské a latinskoamerické tance aj týchto seniorov a jeden z aktívnych párov nám predviedol na súťaži, čo všetko sa naučili a že sa to dá aj v tomto ich seniorskom veku. Tanečné centrum pozýva všetkých záujemcov na pravidelné tanečné lekcie, ktoré sa konajú každý pondelok od 19:30 do 21:00 hod.

 

Na záver súťaže nasledovalo vyhodnotenie výsledkov, odovzdanie cien a spoločné fotenie všetkých súťažiacich. Celým programom nás sprevádzala skvelá atmosféra a užili si to tak súťažiace deti, ako aj prítomní rodičia, priatelia a naši známi. Aj touto cestou by sme sa chceli poďakovať sponzorom športovej komisii DNV, DNV Športu, mediálnemu partnerovi DTV, ako aj všetkým pomáhajúcim rodičom, bez ktorých by sme sa nemohli zúčastniť na tejto vydarenej akcii.

 

Ani cez leto nezaháľame

 

Cez letné prázdniny už tradične pripravuje Eleganza pre svojich členov a všetky tancachtivé deti letné tábory. Od 9.-12. júla 2018 sa bude konať Kondičný denný tábor, kde sa účastníci nezaobídu ani bez plaviek, bicykla aj odvahy na splavovanie rieky Moravy. Termíne od 18.-24. Augusta 2018 je vyhradený pre Letné tanečné sústredenie, kde sa deti naučia tanečné aj rôzne disco zostavy pod vedením tanečných odborníkov. V prípade záujmu nájdete všetky potrebné informácie na webe a facebooku TC Eleganza.

 

Počasie

Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed